Maes slaat en zalft: We toonden twee gezichten vandaag

Maes slaat en zalft: "We toonden twee gezichten vandaag"

28-11-2015 22:22

Racing Genk verloor zaterdagavond tegen AA Gent met 0-1. Alweer een verlies voor de Limburgers, die zo al een vijfde nederlaag op zes wedstrijden lijden. Peter Maes was na de partij mild voor zijn team, maar beseft dat er nog veel werk aan de winkel is.

"We hadden twee gezichten vandaag", gaat Maes van start bij Sporza Radio. "Tot aan het doelpunt toonden we té veel respect voor Gent. We waren te nerveus, verdedigden niet vooruit en misten maturiteit. Na de 0-1 konden we de tegenstander pijn doen, en dat leverde ons een paar gevaarlijke momenten op. Maar dat resulteerde niet in goals."

Bij de goal van Milicevic zag de Genkse doelman er niet goed uit. "Goh, of het een fout van Köteles was? Mja, misschien wel ja. Maar het was in eerste instantie een goede trap. Ik vond Buyens op dat moment ook niet goed in positie staan. We hadden te veel afval in ons spel, speelden te slordig en we verbruikten te veel energie in nutteloze zaken. We hebben gewoon nog wat tijd nodig. We willen er écht bij horen, en we zitten er dichtbij. Maar we zijn er nog niet", aldus de coach van Racing Genk.

De vijfde nederlaag in zes matchen. Dat begint alweer te tellen voor het ooit zo fiere Racing Genk. "Zoveel nederlagen beginnen inderdaad te wegen. Ik hoop dat de supporters achter ons blijven staan. We moeten maar doorstoten in de beker, en dan ook tegen Anderlecht presteren. Er zit niks anders op."