Vanhaezebrouck feliciteert zijn jongens: Dat is een stap vooruit

Vanhaezebrouck feliciteert zijn jongens: "Dat is een stap vooruit"

28-11-2015 22:04

AA Gent won vroeg op de avond met het kleinste verschil op Racing Genk. De Buffalo's speelden opnieuw een volwassen partij, en komen met deze drie punten weer steviger aan de leiding. Coach Hein Vanhaezebrouck was opgetogen.

"In de eerste helft speelden we goed voetbal, maar tijdens de tweede helft moesten we gewoon verdedigen", klinkt het bij Hein Vanhaezebrouck bij Sporza Radio. "Op dat moment hebben we te weinig balbezit gehad. Er zat te veel afval in ons spel. Als we iemand aan de bal hadden, dan hadden we te weinig aanspeelpunten."

Toch was Vanhaezebrouck tevreden over de prestatie van zijn team. "We hebben onder druk gestaan, maar we stonden wel goed. Het was voor Genk niet makkelijk voor de oplossing te vinden. Ik moet dus zeker mijn ploeg feliciteren. Ik ben zeer tevreden, op sommige momenten moet je puur op maturiteit kunnen winnen als je in de top wilt meedraaien. Wel, dat hebben we gedaan. Dat is een stap vooruit maken."

Deze week spelen de Buffalo's twee keer tegen Zulte Waregem. Dinsdag voor de Croky Cup en vrijdag voor in de Jupiler Pro League. De matchen volgens elkaar snel op. "Tja, de frisheid... daar moeten we mee rekening houden. We spelen alweer twee keer deze week, dus we zullen wel een aantal wijzigingen moeten maken. Maar we zullen wel wat spelers recuperen, dus dat is alvast positief."