Leekens en Lokeren boeken krappe overwinning in en tegen Charleroi

28-11-2015 21:54

Sporting Lokeren heeft een krappe 1-2 zege geboekt op het veld van RSC Charleroi. Charleroi domineerde in de tweede helft, maar het kon te laat scoren om nog aanspraak te maken op een gelijkspel. Lokeren komt dankzij de overwinning op drie punten van nummer tien Charleroi.

Het tempo in de wedstrijd lag meteen hoog en dat resulteerde in kleine kansjes voor beide ploegen. Halverwege de eerste helft stokte het hoge begintempo en tien minuten voor de pauze kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet van Denis Odoi wordt door Evariste Ngolok voorbij Mandanda gekopt. 0-1 is ook de ruststand in Charleroi.

Tijdens de rust wordt Christophe Diandy vervangen door David Pollet en dat is duidelijk te zien in het openingskwartier van de tweede helft. Charleroi stapelt de kansen op maar Pollet en Perbet kunnen niet scoren voor de thuisploeg. Lokeren zakte ver terug en moest het spel helemaal aan Charleroi laten.

Twintig minuten krijgt Charleroi het deksel op de neus. Marko Miric pakt een lange bal goed mee en kan tegen de gang van het spel in de 0-2 op het bord zetten. Tien minuten voor tijd krijgt Charleroi dan toch wat het verdient: het is Dieumerci Ndongala die de aansluitingstreffer maakte.

Het wordt nog bibberen voor de kooi van doelman Verhulst en het is alweer Perbet die een uitgelezen kans op de gelijkmaker laat liggen. Charleroi kan niet meer tekenen voor de gelijkmaker en gaat zo, onverdiend, met 1-2 onderuit tegen een koelbloedig Lokeren.