Kortrijk trekt aan het langste eind na dol halfuur tegen Waasland-Beveren

28-11-2015 21:57

KV Kortrijk heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. De ploeg van Johan Walem won na een wervelend eerste halfuur met 3-1 van Waasland-Beveren en komt dankzij de overwinning op een gedeelde vijfde plaats in het klassement.

Kortrijk begon het best aan de wedstrijd en dat resulteerde al na tien minuten in een doelpunt. Adam Marusic trapte de bal knap in de verste hoek binnen en 1-0 voor de Kerels. Nauwelijks twee minuten later is de voorsprong al verdubbeld. Een voorzet wordt door Papazoglu voorbij Waasland-Beveren-doelman Goblet gekopt.

Iets voor het halfuur lijkt de wedstrijd al gespeeld. Goblet moest een schot van Papazoglu lossen en de goed gevolgde De Smet kan de 3-0 maken. Net voor de rust komt er toch nog een sprankeltje hoop voor de bezoekers wanneer Zinho Gano voor de 3-1 tekent. Beide ploegen gaan ook rusten met die score.

In de tweede helft moesten de bezoekers komen, maar echt vlot werd er niet gevoetbald. De troepen van Stijn Vreven vonden maar geen antwoord op de organisatie van Kortrijk. Een kwartier voor het einde is het opnieuw Kortrijk dat de neus aan het venster steekt. Poulain kopte naast en Kamara miste dé kans op de 4-1.

Waasland-Beveren creëerde nog weinig uitgespeelde kansen en het was Steve Langil die in het slot nog dicht bij de 3-2 kwam. Het bleef 3-1 en zo doen Johan Walem en Kortrijk een uitstekende zaak in het klassement. De West-Vlamingen komen dankzij de verdiende zege opnieuw in de top zes van het klassement.