Cercle haalt opgelucht adem: We vroegen ons af of de geruchten klopten

Cercle haalt opgelucht adem: "We vroegen ons af of de geruchten klopten"

28-11-2015 20:42

Het scheelde maar weinig of Fred Vanderbiest zat zondag niet op de bank tijdens de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Lommel United. De coach stond in de belangstelling van OH Leuven, maar besloot in West-Vlaanderen te blijven. Cercle-middenvelder Thibaut Van Acker reageert opgelucht: "De trainer heeft snel duidelijkheid gebracht."

Bij de spelers leefde het nakende vertrek van Vanderbiest duidelijk. "Onderling vroegen we ons af of de geruchten over een vertrek klopten, maar de trainer zelf bracht al snel duidelijkheid. Het heeft een dag of twee geduurd en dan heeft hij gezegd waar het op stond. De spelers waren dan ook meteen op hun gemak", zegt Van Acker in Het Laatste Nieuws.

"Mocht hij nu vertrokken zijn, dan was dat heel spijtig geweest. We zijn met deze jonge groep op de goede weg. Het is goed dat Fred ons ervaring en maturiteit bijbrengt en kijk maar eens wat de technische staf allemaal van werk verricht", zegt de middenvelder.

Zondag staat Cercle voor een moeilijke match tegen Lommel. "We hebben als groep heel veel ambitie, zonder dat we ons druk willen opleggen", is Van Acker duidelijk. "In Deinze zijn we aan een nieuwe reeks begonnen en die willen we nu voortzetten. Het zou goed zijn voor de supporters dat ze ook eens een goede wedstrijd zien", besluit Van Acker.