AA Gent verstevigt leiderspositie na moeizame zege tegen Racing Genk

28-11-2015 19:51

AA Gent heeft in de Crystal Arena een zuinige en moeizame overwinning tegen Racing Genk geboekt. De landskampioen begon goed aan de eerste helft en kwam op voorsprong door de onvermijdelijke Danijel Milicevic. Daarna nam Racing Genk het heft in handen, maar de Limburgers konden hun kansen niet in doelpunten omzetten. Het bleef 0-1 voor AA Gent.

Racing Genk kon vandaag tegen AA Gent bevestigen na de uitzege op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Bij Gent was het afwachten hoe de match en overwinning in de Champions League tegen Olympique Lyon verteerd werd. Hein Vanhaezebrouck rekent op dezelfde elf, Genk-coach Peter Maes voerde één wijziging door en bracht Igor De Camargo ten koste van Ünal.

Het begin was voor de landskampioen en dat resulteerde na tien minuten in enkele kansjes voor Danijel Milicevic en Laurent Depoitre. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor Gent. Wie anders dan Milicevic scoorde met een heerlijke treffer voorbij Laszlo Köteles: 0-1 voor de bezoekers.

Na het doelpunt nam Racing Genk het commando over en het is Matz Sels die zijn ploeg enkele keren goed rechthield. AA Gent had het moeilijke met de Genkse druk, maar echt efficiënt gingen de Limburgers niet om met hun kansen. De thuisploeg mocht gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Paal staat in de weg

Genk startte het best aan de tweede helft en het was via De Camargo meteen dicht bij de gelijkmaker. Tien minuten na de koffiepauze raakte Alejandro Pozuelo de paal met een afstandschot. Gent kwam opnieuw goed weg.

Racing Genk bleef de beter kansjes krijgen, maar de landskampioen kon soms goed tegenprikken. Tien minuten voor tijd liet Sébastien Dewaest onbegrijpelijk de ultieme kans op de gelijkmaker liggen. De verdediger, die eigenlijk buitenspel stond, tikte de bal van dichtbij naast.

Genk kreeg nog kansjes via Pozuelo en invaller Thomas Buffel, maar het was Gent dat via Saief dé kans op de 0-2 liet liggen in de extra tijd. De Oost-Vlamingen hielden stand en lopen dankzij de zege vijf punten uit op eerste achtervolgers Club Brugge en Oostende.