Fans scanderen naam van Belg, Manchester City aan het feest

Fans scanderen naam van Belg, Manchester City aan het feest

28-11-2015 17:57

De Belgen in de Premier League hebben er opnieuw een geslaagde zaterdag opzitten. Manchester City boekte een makkelijke 3-1 zege tegen Southampton. Kevin De Bruyne speelde een cruciale rol. 

Manchester City won met 3-1 van Southampton. Bij de thuisploeg verscheen Kevin De Bruyne weer aan de aftrap tegen het team van Ronald Koeman. De nieuwste sensatie van The Citizens maakte zich alweer bijzonder populair. Na negen minuten worstelde de Belg zich voorbij zijn belager en tikte de bal rustig voorbij Maarten Stekelenburg. Manchester City domineerde de partij. Het tweede doelpunt bleef ook niet lang uit. Fabian Delph verdubbelde de score. De assist kwam op de naam van, hoe raad je het, De Bruyne.

Na de rust werd Southampton wel wakker. Shane Long zorgde voor de aansluitingstreffer, maar Aleksandar Kolarov drukte het offensief van de bezoekers de kop in met de 3-1. De Bruyne werd overigens ook genoemd tot Man van de Match. Dankzij deze zege komt Manchester City voorlopig alleen aan de leiding in de Premier League.