Maes wil AA Gent van Champions League-wolk halen en haalt ervaren rot van de bank

Maes wil AA Gent van Champions League-wolk halen en haalt ervaren rot van de bank

28-11-2015 17:05

De mooiste affiche van de speeldag is ongetwijfeld KRC Genk tegen AA Gent. De Genkenaren moeten thuis iets recht zetten voor het eigen publiek na twee thuisnederlagen op rij: tegen Moeskroen en Sporting Lokeren. Peter Maes wil dit proberen te doen met de volgende elf namen. 

De Limburgse coach behoudt het vertrouwen in de jongens die het vorig weekend goed deden tegen OH Leuven, maar één speler mag toch richting bank verhuizen. Enes Ünal, de Turk die geleend wordt van Manchester City, mag terug plaats nemen naast zijn coach. In zijn plaats speelt Igor De Camargo. Maes wil met de Braziliaanse Belg meer ervaring in de ploeg. Bovendien scoorde De Camargo ook tegen OH Leuven.

Voor de rest blijft Maes met dezelfde ploeg spelen als tegen OH Leuven. Dat wil zeggen dat er deze week opnieuw geen plaats is voor Thomas Buffel. De Genkse veteraan wordt voor de tweede week op rij gepasseerd door Maes. De Spanjaard Alejandro mag na zijn goede wedstrijd op Den Dreef blijven staan. Ook Timothy Castagne, die toch als een erg beloftevolle speler wordt beschouwd, zit op de bank. Sandy Walsh krijgt opnieuw de voorkeur.