Mulder ziet Gent ver raken: 'Manchester United is nu al doodsbenauwd'

Mulder ziet Gent ver raken: 'Manchester United is nu al doodsbenauwd'

28-11-2015 15:30

AA Gent is aan een schitterende Europese campagne bezig. Na de winst tegen Olympique Lyon maken de Buffalo's zelfs kans om Europees te overwinteren in de Champions League. Daar had Jan Mulder nooit aan durven denken.

"Thuis van Zenit Sint-Petersburg winnen en AA Gent heeft bereikt wat geen mens, wijs geworden analytisch geschoolde oud-voetballer of door clubliefde verblinde supporter, voor mogelijk hield: een Belgisch team overleeft de groepsfase van de Champions League", schrijft hij in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Volgens de Nederlander moet Gent hoog mikken als het zich plaatst voor de volgende ronde. "Wat kan AA Gent loten, mocht er van Zenit worden gewonnen worden? PSV, Manchester United, VfL Wolfsburg, Manchester City, Benfica, Leverkusen, Bate Borisov, Olympiakos Piraeus".

"Dat zijn matig presterende clubs die nu al doodsbenauwd zijn per ongeluk beledigend een k in plaats van een t te zeggen als ze hun eerstvolgende tegenstander, AA Gent, met de plaatselijke pers bespreken."