Het dikkertje van Anderlecht is in Engeland nog zwaarder geworden

Het dikkertje van Anderlecht is in Engeland nog zwaarder geworden

28-11-2015 13:21

In Anderlecht zagen ze Aleksander Mitrovic niet graag terugkeren uit vakantie. Dan sleurde hij gegarandeerd enkele extra kilo's met zich mee. Ook in Engeland komt de spits nog altijd aan. Dat nieuwe overgewicht is deze keer geen vet, maar wel spiermassa.

“Het is waar dat ik twee kilo meer weeg dan toen ik in Newcastle aankwam, maar die twee kilo zijn spieren", getuigt Mitrovic op de website van Het Nieuwsblad. Het is een evolutie die alle spelers in de Premier League doormaken. "De club heeft me gevraagd aan spiermassa te winnen om te voldoen aan de fysieke eisen van de Premier League. Ik woog altijd tussen de 84 en de 86 kilo. Nu weeg ik 88 kilo, maar het was net mijn bedoeling spieren bij te winnen. Het belangrijkste is dat ik niet te veel vet heb”, stelt de voormalige spits van Anderlecht.

Newcastle-icoon Alan Shearer is nog niet overtuigd van de Servische spits. “Hij is een fysiek sterke speler, maar hij moet proberen meer goals te maken. En minder onnodige gele en rode kaarten pakken helpt daarbij. “Het lijkt dat hij zijn les heeft geleerd nadat hij gele kaarten en een rode kreeg in het seizoensbegin. Hopelijk is hij wat volwassener geworden en begrijpt hij dat hij niet zo vaak kaarten kan slikken”, besluit Shearer.