Franse clubs moeten slag slaan bij AA Gent: Hem graag in de Ligue 1 zien

Franse clubs moeten slag slaan bij AA Gent: "Hem graag in de Ligue 1 zien"

28-11-2015 11:46

De prestaties van AA Gent hebben veel los gemaakt bij de Franse pers. De Belgische landskampioen won op overtuigende wijze de partij tegen Olympique Lyon. Enkele spelers staan dus op de radar van verschillende buitenlandse clubs, waaronder ook Laurent Depoitre. 

De Belgische international is één van de steunpilaren van AA Gent. Hij draagt de aanval en zorgt er ook voor dat de rest van het team goed kan bijsluiten. Bovendien heeft Depoitre ook nog eens een neus voor goals en dan weet je dat je naam aangevinkt wordt door de talloze scouts. De Fransman Pierre Menès is een adviseur voor de Franse clubs. "Ik hou van Depoitre, wat een speler! Ik zou hem graag bezig zien in de Ligue 1", geeft de Menès aan in La Dernière Heure.

"Als je hem ziet, zou je denken dat hij een slager is van 45 jaar", gaat de Fransman verder. "Maar als hij dan de bal aanraakt, zie je dat hij het spel geweldig goed begrijpt. In Frankrijk betalen wij meer en het is duidelijk dat Depoitre veel zal kosten. Daarom moeten wij meer gaan scouten in België. Als ik een scout was voor een Franse club, zou ik direct in de auto stappen en naar de kleine Belgische stadionnetjes trekken. Maar nee, onze clubs moeten steeds exotische spelers gaan halen."