Dan toch terreur in Brugge: Explosieve en persoonlijke bedreigingen ontvangen

Dan toch terreur in Brugge: "Explosieve en persoonlijke bedreigingen ontvangen"

28-11-2015 10:06

De supporters van Club Brugge konden de beslissing van Renaat Landuyt maar moeilijk aanvaarden. De burgemeester van Brugge kondigde namelijk aan dat de Europa League-wedstrijd tegen Napoli zonder supporters gespeeld zou worden. En dat kwam Landuyt duur te staan. Hij was de voorbije dagen namelijk het slachtoffer van emotionele terreur. 

De Brugse burgervader stond de voorbije dagen in het oog van de storm. Landuyt maakte zich niet echt populair bij het Blauw-Zwarte legioen. "k heb al dagen geen oog meer dichtgedaan. Als supporter snap ik de ontgoocheling van de fans, maar zij moeten begrijpen dat ik mijn voetballiefde aan de kant moest schuiven voor de veiligheid. Erger zijn de bedreigingen die ik de voorbije dagen via mail en sociale media heb ontvangen. Die waren bij momenten erg explosief en persoonlijk", geeft Landuyt aan in Het Laatste Nieuws

Er ontstonden donderdag zelfs relletjes toen de supporters dan toch naar het Jan Breydelstadion waren afgezakt. Vincent Mannaert brak zijn pols tijdens het tumult. "Ik ben van plan om dit te klasseren. Wellicht waren het de emoties van het moment. Ik pleit ervoor om de gemoederen nu te bedaren. De supporters moeten begrijpen dat ik deze moeilijke beslissing heb genomen in mijn functie als burgemeester. De wedstrijd tegen Napoli stond gecatalogeerd als een risicomatch, waarbij voldoende politie moet aanwezig zijn om de veiligheid te garanderen en conflicten te vermijden."