Genkse veteraan en jonge revelatie zijn een 'match made in heaven'

Genkse veteraan en jonge revelatie zijn een 'match made in heaven'

28-11-2015 09:41

Thomas Buffel is op zijn 34e nog steeds een belangrijke speler in de groep van Racing Genk. De veteraan wordt de laatste weken op de bank gezet door Peter Maes, maar in de jonge groep van Genk is Buffel toch een belangrijke pion.

"Kijk: de evolutie van ons seizoen - met hoogtes en laagtes - weerspiegelt de groep die we hebben: heel wat jonge spelers die veel potentieel hebben, maar de ervaring missen om wekelijks hetzelfde niveau te halen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Er zitten nog te veel golfbewegingen in ons spel en in de resultaten, die moeten we neutraliseren. Ook de individuele foutjes moeten eruit. We hebben er vertrouwen in dat we Play-Off 1 kunnen halen, maar dan moeten we wel constanter worden, want er zijn veel kapers op de kust."

Jonge veulens

Bij Genk moet Buffel de concurrentie aangaan met de zestien jaar jongere Leon Bailey. "Ach, Ayub Masika en Anthony Limbombe waren ook al een pak jonger. Zolang ik er niet helemaal afgelopen wordt, vind ik dat niet zo raar. Ik bedoel: zolang ik mijn mannetje nog kan staan - want Bailey is natuurlijk wel een sneltrein", grijnst hij.

"Ik probeer die jonge gasten gewoon zo veel mogelijk tips te geven. Zoals ook Bailey, die tijdens zijn dipje naar me toekwam. Ik doe nog méér, maar toch lukt het niet, zei hij. Ik antwoordde hem: Soms moet je niet te veel nadenken, relax gewoon een beetje, laat het los. Mooi dat ik hem kan helpen, en dat hij zélf op me afstapte."