Vande Walle vergeeft Club voor zijn ontslag: Ze weten wat er scheelde

Vande Walle vergeeft Club voor zijn ontslag: "Ze weten wat er scheelde"

28-11-2015 08:27

Voor Philippe Vande Walle wordt de wedstrijd van zondagmiddag tussen KV Mechelen en Club Brugge een hele speciale. Vande Walle was speler van 1980-1990 en van 1999-2000 bij Club. Daarnaast was hij er ook één seizoen keeperstrainer. Hij kijkt alvast uit naar de confrontatie.

"Ik ben een geboren en getogen Bruggeling.Tegen Club spelen, zal altijd iets speciaals blijven. Het blijft een beetje mijn eerste vrouw, hé. Ik weet intussen ook waarom ik er weg moest, en dat is voldoende. Club weet ook wat er scheelde, ik heb begrepen dat het hen al een beetje spijt", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik heb laatst na Club-Warschau Vincent Mannaert ontmoet en we zijn elkaar in de armen gevlogen. Javier Garrido was niet geïnteresseerd in keepertrainers. Op 10 dagen stage in Marbella mocht ik één keer met mijn keepers trainen. Ik kon gewoon mijn job niet doen. Ik reed elke dag van Luik naar Brugge om op een bak Aquarius te zitten. In Mechelen kom ik weer elke dag met veel plezier werken. Zeker nu we weer in een stijgende lijn zitten."

Preud'homme

"Ik kijk trouwens uit naar een weerzien met Michel Preud'homme. Onder hem had ik graag nog eens gewerkt. Ik zie veel gelijkenissen. Als ik hem dan vanop onze bank zie reageren, trek ik wel eens een oogje. Waarmee ik wil zeggen:ik begrijp je wel. Zoals ik hem vorige week begreep toen hij zo uit zijn dak ging bij de 3-0-voorsprong. Ik zou ook zot worden", besluit de voormalige doelman.