Ex-speler van Anderlecht probeert grote talenten bij paars-wit te stallen

Ex-speler van Anderlecht probeert grote talenten bij paars-wit te stallen

28-11-2015 08:11

Opvallende aanwezige bij de Europa League-wedstrijd van donderdagavond tussen Monaco en RSC Anderlecht was Jan Koller. De gewezen topschutter woont momenteel in Monaco en wou zijn ex-club nog eens aan het werk zien.

"En ik ben assistent-coach en supersub bij de derde ploeg van Monaco in de zevende klasse", zegt hij in Het Nieuwsblad. "We haalden 15 op 15 en ik viel al drie keer in. Helaas ­lukte het mij nog niet om te scoren, maar zelf voetballen is een pure hobby."

Koller heeft nu een andere job voor ogen. "Ik probeer nu vooral voetbalmakelaar te worden en werk ­samen met mijn oude zaakwaarnemer Pavel Paska, de man die ook Tsjechische toppers als Karel Poborsky, Milan Baros en Tomas Rosicky lanceerde. Als we talenten hebben zal ik die sowieso bij ­Anderlecht proberen te stallen."

De Tsjechische voetballer was onder de indruk van wat Anderlecht donderdag lieten zien. Vooral Besnik Hasi kreeg heel wat log. "Ik voetbalde nog samen met Hasi en toen was hij al constant bezig over tactiek. Hij vond alvast de juiste formule om Monaco te kloppen", aldus Koller.