Protesterende supporters van Club Brugge moet vrezen voor serieuze straf

Protesterende supporters van Club Brugge moet vrezen voor serieuze straf

28-11-2015 07:37

De supporters die donderdagavond hun ongenoegen lieten blijken aan het Jan Breydelstadion komen er niet zonder straf vanaf. Verschillende fans probeerden het stadion binnen te dringen en forceerden een hek. Zij riskeren daardoor een stadionverbod en een serieuze boete.

De supporters van Club Brugge kregen geen toestemming van de stad Brugge om in het stadion aanwezig te zijn voor de wedstrijd tegen Napoli. Enkele Blauw-Zwarte fans pikten dit niet en probeerden het stadion toch binnen te raken. Politie was niet zichtbaar aanwezig, maar was wel vertegenwoordigd door enkele agenten in burger. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Via de agenten in burger en de camerabeelden in het Jan Breydelstadion riskeren enkele supporters een zware straf. De politie stelde al enkele processen-verbaal op. Wie vervolgd wordt, riskeert een boete van 250 tot 5000 euro en/of een stadionverbod van drie maanden tot maar liefst vijf jaar. Bij Club Brugge begrijpt men er helemaal niets van dat de politie niet goed voorbereid was op de protesten.