Genk gaat dan toch nog iets halen: We bewandelen enkele pistes

Genk gaat dan toch nog iets halen: "We bewandelen enkele pistes"

28-11-2015 07:20

Bij Genk is het momenteel nog wat zoeken. De Limburgse club lijkt aan de beterhand, maar financieel mismanagement van de voorbije jaren zorgt ervoor dat er nog niet voldoende kon geïnvesteerd worden in de spelersgroep. De Limburgers lijken binnenkort toch op zoek te gaan naar een nieuwe spits.

In de zomertransferperiode leek Nikos Karelis, de aanvaller van Panathinaikos, op weg naar Genk. Tot een transfer kwam het echter nog niet. Genk geeft de strijd om de Griek nog niet op. "Ja, we volgen hem nog. Maar vorige week kon hij niet spelen door het supportersgeweld", lacht technisch directeur Dimitri De Condé in Het Belang van Limburg.

"We weten ook dat hij voor een club als Genk op financ­­­ieel vlak een zwaar hoofdstuk wordt. Daarom hebben we alternatieven achter de hand. Zotte dingen zullen we sowieso niet doen, de club is weer gezond dankzij uitgaande transfers en wat meeval, we­­­ kregen nog centen voor Kevin De Bruyne en Christian Benteke."

Geen geld

"Het diepe gat waar iedereen schrik voor had, is weer opgevuld. We hebben niet veel over, daarom moeten we er van overtuigd zijn dat een speler een meerwaarde biedt voor de huidige kern." Genk lijkt sowieso dus nog iets te gaan halen. "Kijk, als KRC Genk níks zou kunnen doen,dat zou heel erg zijn. En dat is ook niet het geval."

"Maar we mogen niet de keuze van het geld maken, wij willen spelers die zichzelf willen ontwikkelen. Het is niet zo dat een dure speler vanzelf een geslaagde transfer is. We bewandelen enkele pistes, waarvan Peter en ik denken dat ze ons zeker iets extra's kunnen bijbrengen."