Negen Rouches volgen het voorbeeld van AA Gent en Anderlecht

Negen Rouches volgen het voorbeeld van AA Gent en Anderlecht

27-11-2015 22:13

AA Gent en Anderlecht wonnen dit weekend zonder fans in Europa. Standard deed dat vrijdagavond ook, maar dan in de Jupiler Pro League. Het versloeg Zulte Waregem met 2-3. De Rouches eindigden de wedstrijd met negen na rood voor Adrien Trebel en Réginal Goreux, waardoor het op het einde nog heel spannend werd. 

In het begin van de wedstrijd speelde de geluksfactor een grote rol. Standard vond dat niet erg, want de Rouches hadden het geluk aan hun kant. Na een kwartier stond Standard al 0-2 voor. Eerst maakte Abdou Diallo een eigen doelpunt. Daarna kon Jorge Teixeira de score verdubbelen, nadat Zulte Waregem de bal achterin niet weg kreeg en Sammy Bossut geen al te beste indruk naliet.

Tussen de twee goals in besloot Serge Gumienny Guillaume Hubert te laten staan, ondanks dat de keeper van Standard Mame Baba Thiam net buiten de zestien onderuit haalde.

Nog voor de rust leek de wedstrijd gespeeld, maar na de pauze kregen we alsnog sensatie. Eerst scoorde Mame Thiam tegen en ging Zulte Waregem op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet ondanks dat het plots tegen tien man mocht spelen. Adrien Trebel kreeg zijn tweede gele kaart en dus ook rood. 

Met tien tegen elf hield Standard stand. Sterker nog de Rouches kwamen dankzij Mathieu Dossevi op 1-3. Weer leek de wedstrijd over, maar Reginald Goreux besloot om de wedstrijd terug spannend te maken. Nadat hij een fout tegen kreeg, raakte hij Gumienny aan. De scheidsrechter twijfelde niet en trok rechtstreeks rood.

Meteen na de tweede rode kaart scoorde Bryan Verboom de 2-3. Dit keer had Zulte Waregem geluk, want doelman Hubert liet de bal door zijn benen glippen. Met elf tegen negen trok Zulte Waregem ten aanval. Het kreeg nog kansen, maar de 3-3 kwam niet op het bord.

Door de overwinning staat Standard nu negende met 21 punten. Zulte Waregem blijft vijfde met 25 punten.