Fans nu toch welkom in het Astridpark, maar onder deze voorwaarden

Fans nu toch welkom in het Astridpark, maar onder deze voorwaarden

27-11-2015 19:03

Brusselse en Leuvense supporters zullen dan toch naar de wedstrijd tussen Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven mogen kijken in het stadion. Het dreigingsniveau blijft wel in het hele land op drie staan, en dus zijn er extra veiligheidsmaatregelen nodig. Zo zullen handtassen en rugzakken niet toegelaten worden in het Astridpark. 

Het is een beetje welles-nietes geweest, de afgelopen dagen. Eerst werd bekendgemaakt dat de Anderlecht - OH Leuven achter gesloten deuren gespeeld zou worden. Twee dagen en een verlaagd dreigingsniveau later zijn de voetbalfans dan wel welkom. Al worden de veiligheidsmaatregelen in en rond het Constant Vanden Stockstadion gevoelig aangescherpt.

Handtassen en rugzakken komen het stadion niet in, en elke supporter zal gefouilleerd worden. "We vragen de supporters dus om vroeger dan gewoonlijk in het Constant Vanden Stockstadion aanwezig te zijn, opdat iedereen op tijd zijn/haar plaats kan bereiken", roept Anderlecht op in een persbericht. "Bommetjes of luide knallen kunnen nodeloze paniek veroorzaken. Wie betrapt wordt, zal de hoogst denkbare straf ondergaan. Er zal streng toegezien worden op het eerbiedigen van dit verbod. We vragen de supporters om tijdens de rust in het stadion te blijven. De fans moeten ook in het bezit zijn van een geldig toegangsticket en een identiteitskaart."

De aanscherping van de veiligheidsnormen zijn er gekomen na overleg tussen de burgemeester van Anderlecht Eric Tomas, de politiediensten, de directie van RSC Anderlecht en de veiligheidsverantwoordelijken van de club. “Veiligheid voor allen is onze eerste prioriteit. We hebben samen een versterkt veiligheidssysteem met meer veiligheidsmensen afgesproken. De nieuwe aanpak zal gelden voor alle aanwezigen", staat in Het Nieuwsblad te lezen.

De vervroeging van de wedstrijd gaat wel door zoals gepland. Anderlecht - OH Leuven zal om 14u30 aanvangen, en niet om 18u zoals normaal gepland.