Geprezen Gentenaar wacht nog op eerste minuten: Eigenlijk geen international

Geprezen Gentenaar wacht nog op eerste minuten: "Eigenlijk geen international"

27-11-2015 17:31

Wie AA Gent zegt, denkt automatisch aan Sven Kums. De patron van de Belgische landskampioen draait op volle toerental en dat kunnen de fans, ook die van andere ploegen, wel smaken. Maar het is nog steeds wachten op de eerste minuten bij de Rode Duivels

Kums is al een aantal keren opgeroepen, maar hij heeft nog geen minuut mogen spelen. Tegen Spanje zou de Gentse aanvoerder wel aan speelminuten geraken, maar door de terreurdreiging spatte het debuut van Kums uiteen. En dus wringt er nog iets bij de 27-jarige spelverdeler uit Asse. "Dan heb je geen cap en ben je eigenlijk geen international, hé. Jammer van die afgelasting, maar ik begrijp het volkomen met die veiligheidsrisico’s", geeft Kums aan in Fan!.

Toch paste Kums aanvankelijk niet in het plaatje van Marc Wilmots, maar door de blessure van onder meer Marouane Fellaini werd hij toch opgeroepen. "Er was wel commentaar omdat ik er niet bij was, maar er zijn ook spelers afgevallen. Fellaini was geblesseerd. Ik wist al dat ik me moest klaarhouden. Want dan wordt gekeken naar de volgende op de lijst. Dat zeggen ze wel. Na de match tegen Charleroi stond Vital Borkelmans me op te wachten om te zeggen dat ik moest komen."