Ook in Tweede Klasse genieten ze na van Gentse succes:  Dat geeft je vertrouwen

Ook in Tweede Klasse genieten ze na van Gentse succes: "Dat geeft je vertrouwen"

27-11-2015 17:23

Zondag trekt Lommel United naar Cercle Brugge. De Limburgers begonnen het seizoen met erg veel vertrouwen, maar intussen is Lommel United teruggezakt tot de achtste plaats. Toch één lichtpuntje bij de groenhemden: Lukas Schoofs. De middenvelder heerst op bij de Limburgers en dat zullen ze bij AA Gent graag zien.

Want Schoofs staat nog steeds op de loonlijst van AA Gent, maar de Belgische landskampioen leende de achttienjarige middenvelder uit aan Lommel United. Toen hij zijn toekomstige ploegmaten zag spelen tegen Olympique Lyon ging er toch wel vreugde door zijn lijf. "Spannend, zoals elke voetballiefhebber je zal vertellen, maar natuurlijk is er iets meer. Ik ben nog geen Gentspeler, maar dan denk je toch zoiets van 'die mannen hebben iets in mij gezien!'. Tja, dat geeft je toch behoorlijk wat vertrouwen, weet je wel", geeft Schoofs aan in Het Laatste Nieuws.

Maar zijn huidig team doet het niet zo erg goed. Toch wil Schoofs niet opgeven. "Dit is een abnormaal seizoen en nogal wat clubs nemen het risico over de eigen limieten te gaan. Dat geeft spanning en ongewone toestanden. Ik bekijk het match per match. Zondag spelen we op een groot veld tegen een goed voetballend ploeg? Dan hebben wij een kans."