Bailey en Maes zijn twee botsende karakters: Weet niet wat hij van me verwacht

Bailey en Maes zijn twee botsende karakters: "Weet niet wat hij van me verwacht"

27-11-2015 15:44

De ruwste diamant in de Belgische competitie is misschien wel Leon Bailey. De jonge Jamaicaan kon op enkele weken tijd al heel wat voetbalfanaten overtuigen van zijn kwaliteiten. De pijlsnelle flankaanvaller voelt zich enorm goed in zijn vel, maar weet dat hij nog veel moet leren.

Door de moeilijke regelgeving voor niet-EU-burgers speelt Bailey voor het eerst in zijn carrière pas écht voor de knikkers.  "Het is aanpassen. Ik heb altijd puur op intuïtie gevoetbald. Nu moet ik de balans vinden: soms snel spelen, soms de actie maken. Daarom ben ik af en toe in de war. Want ik moet én de bal laten rondgaan én iets extra toevoegen aan het team", zegt hij in Het Belang van Limburg.

Met Peter Maes heeft hij de geschikte trainer gevonden die hem beter kan maken. Toch zijn er af en toe strubbelingen op training. "Ik weet niet altijd wat hij van me verwacht. Hij wil graag in mijn hoofd kruipen, maar dat laat ik niet makkelijk toe. Ik ben een harde, weet je. Ik besef wel dat de trainer me tot het uiterste wil dwingen, ik wil er ook alles aan doen om uit mijn fouten te leren. Alleen zo kan ik beter worden."