Opsteker voor Club Brugge: sterkhouder verrassend snel terug fit

Opsteker voor Club Brugge: sterkhouder verrassend snel terug fit

27-11-2015 13:21

Tijdens de recente interlandbreak speelde Club Brugge de Costaricaan Oscar Duarte kwijt: in een wedstrijd tegen Haiti liep hij een spierscheur op. Er werd gevreesd dat hij een maand out ging zijn, maar niets is minder waar. Duarte traint nu al terug met de groep.

Duarte moet Jan Breydel vaak verlaten om verre interlands te gaan spelen, wat bij Club Brugge altijd leidt tot veel kopzorgen. Dat bleek twee weken geleden terecht te zijn, want Duarte moest volgens de dokter van de nationale ploeg ongeveer een maand langs de kant blijven. Hij geneest echter een pak sneller dan verwacht, want vrijdag is hij gespot op het trainingsveld. Hij deed alle oefeningen mee en lijkt wedstrijdfit.

De vraag is wel of Duarte meteen terug zijn plaatsje kan opeisen in het team, want het duo Brandon Mechele en Stefano Denswil is de laatste weken goed bezig. Bovendien komt ook Bjorn Engels stilaan terug en zou Duarte in januari naar de Serie A kunnen gaan. Het is dus lang niet zeker dat Michel Preud'homme hem terug in de basis gaat zetten, maar op deze manier heeft Club in ieder geval veel opties centraal achterin.