Schitterend nieuws vanuit Anderlecht: supporters zijn dan toch welkom

Schitterend nieuws vanuit Anderlecht: supporters zijn dan toch welkom

27-11-2015 11:29

De terreurdreiging in Brussel werd donderdag verrassend verlaagd van 4 naar 3, en dat heeft ook gevolgen voor de evenementen in Brussel. Zo moest de match tussen Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven in een leeg stadion worden gespeeld, maar die beslissing wordt meteen teruggedraaid.

Rudi Vervoort van de gewestelijke veiligheidsraad heeft beslist dat de match toch mét supporters mag worden gespeeld. De veiligheidsmaatregelen zijn uiteraard veel scherper dan normaal, maar toch is het een mooie opsteker voor de fans van paars-wit. Waarschijnlijk zullen er echter een pak minder supporters zijn dan gewoonlijk. Dat komt niet alleen omdat dit nieuws zo laat bekend is gemaakt, maar ook omdat de angst voor terreur nog leeft. Afgelopen weekend lag de opkomst in de andere voetbalstadions ook al erg laag.

Er wordt voor deze wedstrijd uiteraard niets aan het toeval overgelaten. Rond het stadion wordt een veiligheidszone ingesteld, en iedereen zal daar worden gefouilleerd. De politie van Anderlecht vraagt de supporters ook om vooral geen rugzakken mee te nemen, want ook die moeten uiteraard worden doorzocht. Het aanvangsuur van de match blijft 14u30, een tijdstip dat vaak wordt vastgelegd voor risicowedstrijden: dan zijn er namelijk veel agenten op de been.