Xavi verduidelijkt: België is om die reden geen favoriet, maar kan wel verrassen

Xavi verduidelijkt: "België is om die reden geen favoriet, maar kan wel verrassen"

27-11-2015 10:34

Sport/Foot Magazine heeft op een evenement in Parijs, georganiseerd door Adidas, een gesprek gehad met Xavi. De voormalige Spaanse international bolt momenteel uit in Qatar en ziet in België één van de mogelijke verrassingen op het komende EK in Frankrijk.

"De Rode Duivels kunnen verrassen", stelt Xavi. "De huidige lichting is formidabel. Maar ook Wales zou ons kunnen verrassen. Het niveau is wat genivelleerd, maar er is nog steeds één groot verschil tussen de favorieten en de uitdagers. De favorieten zijn de landen die altijd gepresteerd hebben terwijl de outsiders vooral landen zijn die rekenen op een goede generatie."

Bovendien dienen de ploegen met nog een factor rekening te houden, meent de Europees Kampioen van 2008 en 2012. "Naast talent, heb je ook gewoon wat geluk nodig om een toernooi te winnen", aldus Xavi. "Kijk maar naar het WK in Zuid-Afrika. Als Arjen Robben op het einde van de wedstrijd scoort, is Nederland wereldkampioen. Dat soort details maken het verschil. En de mentaliteit natuurlijk. Spanje is tegenwoordig positief en dus in staat om grote dingen te realiseren."