'Niet normaal, hij is de meest ondergewaardeerde speler van Barcelona'

'Niet normaal, hij is de meest ondergewaardeerde speler van Barcelona'

27-11-2015 10:15

Ook dit jaar gaat de strijd om de Gouden Bal weer tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Argentijn lijkt de duidelijke favoriet, maar de vraag is wie er achter de twee kanonnen van FC Barcelona en Real Madrid zit.

"Dat is moeilijk, het zijn vooral die twee", erkent de Nederlandse analist René van der Gijp in gesprek met Metro. "Daarna volgen er heel veel: Sanchez, Kroos, Agüero, Neymar, Suarez, Ibrahimovic, noem maar op. Ik kan zo nog wel even doorgaan, want na die twee volgen er een twintigtal spelers van dezelfde categorie. Messi wint zeker dit jaar. In vergelijking met Ronaldo is wat hij laat zien echt buitenaards. Bij Ronaldo heb ik nog het idee dat hij krankzinnige dingen kan doen, maar Messi ontstijgt die krankzinnigheid."

Arnold Bruggink vindt dat Neymar een plek in de top-drie verdient. "Hij is wel net iets minder dan Messi, maar het blijft echt een absolute superster. Heel veel mensen storen zich aan zijn maniertjes, dat snap ik wel. Maar het is allemaal zo effectief. Als ik mijn top-drie moet samenstellen zet ik Messi op één, daar kun je echt niet omheen. Ronaldo staat nog wel boven Neymar vind ik, dus hem zet ik dan op twee."

Kenneth Perez breekt een lans voor Sergio Busquets. "Die jongen is echt niet normaal. Ik vind hem de meest ondergewaardeerde speler van Barcelona. Ik zet hem zelfs op nummer twee, Ronaldo dan op drie. Wat? Zit hij niet eens bij de genomineerden? Daarom vind ik dat soort lijstjes soms nietszeggend. Maar, ik blijf erbij, Busquets staat bij mij op twee", besluit de Deense analyticus tegenover de krant.