Club Brugge grote verliezer na soloslim van korpschef en burgemeester

Club Brugge grote verliezer na soloslim van korpschef en burgemeester

27-11-2015 09:50

De wedstrijd achter gesloten deuren tegen Napoli heeft Club Brugge een hoop ellende opgeleverd. Blauw-Zwart leed een verlies van 750.000 euro en kreeg bovendien te maken met een woedende meute aan de poorten van het stadion.

Volgens Het Laatste Nieuws is Club het slachtoffer van een soloslim van korpschef Dirk Van Nuffen en burgemeester Renaat Landuyt, die ten allen tijde een confrontatie met de Napoli-fans wilden vermijden. Terreurdreiging is nooit de voornaamste aanzet tot de beslissing om achter gesloten deuren te spelen geweest.

Er waren nauwelijks Italiaanse fans te bespeuren in de buurt van het Jan Breydelstadion. Dat een grote groep gefrustreerde Club-supporters wel naar het stadion zou trekken, hadden ze bij het Brugse politiekorps kunnen voorspellen. Korpschef Van Nuffel liet het merendeel van zijn troepen in de binnenstad kuieren, terwijl de harde kern van Club een halfuur voor de wedstrijd zoals verwacht naar Olympia afzakte, waar ze ongestoord hun gang konden gaan zonder ordetroepen in de buurt.

Van Nuffel nam echter geen verantwoordelijkheid bij het escorteren van de Italiaanse delegatie, die het politiekorps van Oostkamp aan hun zijde kregen. Daags voor de wedstrijd werd het stadion uitgekamd op zoek naar explosieven. Ook dat werk nam Van Nuffel niet op zich, maar liet hij uitvoeren door de stewards, die Club zelf moest optrommelen. De waarnemers van de UEFA wisten volgens de krant niet wat ze zagen.