Ferrera is paranoïde: Ik wil zeker niet voor Calimero versleten worden, maar...

Ferrera is paranoïde: "Ik wil zeker niet voor Calimero versleten worden, maar..."

27-11-2015 09:09

Standard trekt vrijdagavond zonder supporters naar Zulte Waregem. Vanwege het verhoogde dreigingsniveau kan de politie de veiligheid immers niet waarborgen. Coach Yannick Ferrera gebruikt dat feit om zijn spelers dubbel te motiveren.

"Ik ben op zich al een beetje paranoïde. Ik heb altijd het gevoel dat het wij tegen de rest is, maar dat gevoel versterkt zich alleen maar. Wij worden op alle domeinen anders behandeld", stelt Ferrera in Het Laatste Nieuws. "Kijk maar naar de beslissingen van de Reviewcommissie. Ze pikken er ons wel erg vaak uit. Ik wil zeker niet voor Calimero versleten worden. Je hoort me dus niet klagen. Integendeel, ik probeer ook dit weer aan te wenden om het beste in mijn spelers naar boven te halen."

Volgens Anthony Knockaert is het gemis van de fans een serieuze aderlating. "Ik heb nog nooit eerder een wedstrijd zonder supporters gespeeld", zegt hij. "Soms waren ze misschien maar met tien, maar er was altijd wel iemand. (grijnst) Het is een ontgoocheling dat er vanavond geen fans mee mogen naar Waregem. Ze zorgen altijd voor een extra steuntje. Zeker thuis, maar ook uit. We moeten dat nu maar uit ons hoofd zetten en ons concentreren op onze prestatie. We willen hen in dit geval zeker drie punten cadeau doen."