Britse tabloid pakt groot uit met megatransfer Messi naar Engeland

Britse tabloid pakt groot uit met megatransfer Messi naar Engeland

27-11-2015 08:41

De Britse boulevardkrant The Sun is niet te beroerd om zo nu en dan met geruchten te strooien over grote transfers. Op vrijdagochtend kopt de tabloid dat Lionel Messi op weg zou zijn naar Manchester City, dat een absurd bedrag van ruim 1,1 miljoen euro per week over heeft voor de diensten van de Argentijn.

De sterspeler van FC Barcelona kan zodoende per maand een bedrag van meer dan 4,5 miljoen opstrijken. Dat komt neer op een jaarsalaris van 59 miljoen euro. Astronomische bedragen, die nog nooit in de voetbalwereld zijn uitgegeven voor een speler. Daar bovenop komt dan nog de transfersom die City moet betalen aan Barcelona om het contract van Messi af te kopen.

The Sun pakte groot uit met het verhaal op de achterkant van de vrijdageditie van de krant. Bij voorbaat lijkt het gerucht al niet gebaseerd te zijn op de waarheid. Tot slot claimt de tabloid dat Messi wel open zou staan voor gesprekken met City, daar hij de Spaanse belastingdienst achter zich aan heeft zitten. En City zou dergelijke bedragen door de puissant rijke eigenaar kunnen betalen. Neem dit gerucht in ieder geval met een flinke korrel zout.