Het Belgische voetbal is dan toch geen opportunistische overloper rijker

Het Belgische voetbal is dan toch geen opportunistische overloper rijker

27-11-2015 08:15

Donderdag was het even vloeken in Leuven. Bij Oud-Heverlee Leuven hadden ze gehoopt op de komst van Fred Vanderbiest. Helaas voor OHL besliste de trainer om Cercle Brugge trouw te blijven. In Het Laatste Nieuws wordt de keuze van Vanderbiest verklaard.

Vanderbiest twijfelde wel degelijk om Cercle Brugge vaarwel te zeggen en ‘ja’ te zeggen tegen een contract van twee en een half seizoen aan Den Dreef. "Fred was gecharmeerd door de aanbieding, maar hij twijfelde nog tussen bij Cercle blijven of gebruik maken van zijn opstapclausule", aldus de manager van Vanderbiest.

"Hij koos uiteindelijk voor Cercle Brugge, omdat hij steeds meer moeite had bij de gedachte in Brugge het driejaarsproject op te geven waar hij in juli mee was gestart. Hij besefte dat hij de Cercle-familie - bestuur, spelers en fans - diep ontgoocheld zou hebben. En hij wou vermijden om het etiket van 'opportunistische overloper' op zich gekleefd te krijgen."

Ook zouden familiale redenen hebben meegespeeld in de keuze van Vanderbiest. Brugge ligt dichter bij Roeselare dan Leuven. Tot slot was de 'weinig vertrouwenwekkende sfeer’ bij Leuven een factor om bij Cercle te blijven.