Club Brugge lijdt pijnlijk verlies tegen Napoli, kwalificatie nog steeds mogelijk

26-11-2015 22:55

Club Brugge heeft zijn wedstrijd zonder thuispubliek met 0-1 verloren van Napoli. De Italianen, zonder de geblesseerde Dries Mertens, begonnen sterk aan de wedstrijd. Net wanneer Club de match in handen had, scoorde Napoli na een hoekschop. Club kan nog doorstoten als het wint tegen Midjylland.

Het openingskwartier was helemaal voor Napoli, maar gaandeweg kwam Club Brugge beter en beter in de wedstrijd en kon het enkele keren goed tegenprikken. Na een halfuurtje spelen nam Club de wedstrijd in handen. José Izquierdo liep te lang met de bal om gevaarlijk te zijn en Vossen werd randje buitenspel afgevlagd.

Vijf minuten voor de pauze viel er dan toch een doelpunt in het Jan Breydelstadion. Het was Vlad Chirices die de bezoekers op voorsprong zette na een hoekschop van Mirko Valdifiori. Club was net goed in de wedstrijd gekomen, maar kreeg dan toch het deksel op de neus. Club moest gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Controleren zonder uitgespeelde kansen

Club wou na de rust snel op zoek naar de gelijkmaker, maar dat was in de openingsfase zeker niet gemakkelijk tegen een stug Napoli. Club controleerde, Napoli daarentegen dreigde af en toe. Het was een ongelukkig spelende Izquierdo die een counter alweer niet goed kon uitspelen.

Napoli kon een kwartier voor het einde weer eens tegenprikken, maar Denswil kon met een prima tackle de 0-2 verijdelen. Op de tegenaanval was het net niet Vossen die een voorzet van Thomas Meunier in doel kon koppen.

Club bleef verder drukken, maar dat leidde nooit echt tot uitgespeelde kansen. Preud’homme gooide met Pereira en Vanaken zijn laatste troeven op tafel, maar de thuisploeg kon de Italiaanse organisatie niet ontwrichten. Dankzij het verlies van Club moet de laatste wedstrijd in en tegen Midtjylland gewonnen worden om nog door te stoten naar de volgende ronde.