'Manchester City heeft akkoord en komt onder leiding van topcoach'

'Manchester City heeft akkoord en komt onder leiding van topcoach'

26-11-2015 22:48

Volgens sportkrant El Mundo Deportivo is Josep Guardiola met ingang van komend seizoen de nieuwe coach van Manchester City. De Spaanse coach zou al een contract hebben getekend bij de Engelse topclub.

Guardiola is momenteel nog coach van Bayern München, maar beschikt bij die club over een aflopend contract. Details over het contract zijn niet bekend, maar wel zou de coach inmiddels al zijn ja-woord hebben gegeven aan Txiki Begiristain, de technisch directeur van City. Het nieuws lijkt niet ondenkbaar, zeker niet gezien de recente uitspraken van Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

De bestuurder liet weten dat er na de komende competitiewedstrijd tegen Hannover 96 gesproken zal worden over de toekomst van Guardiola. "Niemand is onbespreekbaar", waren de woorden van Rummenigge. "Het is net als bij spelers. Trainers komen en gaan. We zullen moeten afwachten en zien hoe dit gaat verlopen."

Mocht Guardiola inderdaad naar City vertrekken, dan wordt hij de opvolger van Manuel Pellegrini. De Chileense oefenmeester staat sinds de zomer van 2013 onder contract bij de topclub en won sindsdien éénmaal de landstitel, de League Cup en Community Shield.