Defour opgelucht na zege Anderlecht: “We hebben ons lot in eigen handen”

Defour opgelucht na zege Anderlecht: “We hebben ons lot in eigen handen”

26-11-2015 22:22

Steven Defour pakte met Anderlecht een uiterst belangrijke zege in en tegen Monaco. Anderlecht won met 0-2 en doet zo weer helemaal mee voor een Europese lente. Steven Defour is tevreden met de overwinning, maar zal er dankzij een derde gele kaart niet bij zijn in de laatste match tegen Qarabag.

De Anderlecht-middenvelder gaf toe dat zijn ploeg het heel moeilijk had in het begin. “We raakten moeilijk in de match en in het ritme”, zegt Defour bij Sporza. “Monaco speelde ook wel niet heel goed en na een tijdje konden we de bal dan toch beter in de ploeg houden en scoren we bij onze eerste bal tussen de balen”, aldus Defour.

“Het mag ons natuurlijk ook eens meezitten. De mentaliteit van alle spelers was goed en iedereen heeft zijn verdedigende taken goed uitgevoerd. In de tweede helft maakten we dan de 0-2 en konden we alles toe smijten. Nu weten we wat ons te doen staat. We hebben ons lot in eigen handen. Thuis moeten we gewoon winnen. Met iets anders mogen we niet tevreden zijn. Hopelijk spelen we natuurlijk wel mét publiek”, besluit de middenvelder.