Rode Duivel Mertens aandachtig toeschouwer: “Ik zou Club graag willen helpen”

Rode Duivel Mertens aandachtig toeschouwer: “Ik zou Club graag willen helpen”

26-11-2015 22:14

Dries Mertens is nog steeds geblesseerd en kan niet meedoen in een voor hem speciale match tegen een Belgische ploeg. Sporza kon de Rode Duivel tijdens de rust even spreken. “Ik zou Club Brugge graag willen helpen, maar dat is moeilijk”, aldus Mertens.

Ook de vleugelaanvaller is onder de indruk van het lege Jan Breydelstadion. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Dit is niet echt leuk. Ik had een aangename wedstrijd en die leuke supporters van Club Brugge verwacht. Het is jammer dat dat nu niet zo is.”

Gunt Mertens geen cadeautjes aan een Belgische ploeg? “We hebben sterke jongens op de bank en dat is onze sterkte. We willen deze wedstrijd ook gewoon winnen. Ik zou graag Club willen helpen, maar dat is moeilijk. We zijn hier voor de drie punten en willen 15 op 15 halen”, zegt de Rode Duivel.

Spoedig terug op het veld
Wanneer zien we de kwieke Mertens opnieuw op het veld? “Ik heb deze week extra getraind en ik hoop dat ik deze week opnieuw met de groep kan aansluiten. Ik revalideer verder in Italië en hoop dat mijn blessure snel over is. Ik hoop zaterdag al op de bank te zitten tegen Inter Milan. En anders is het de week erna”, is Mertens hoopvol.

“Of er nog tijd is voor een pintje te gaan drinken in Leuven? Nee, daar is geen tijd meer voor, want we overnachten hier en zijn snel weer weg”, besluit een immers goedlachse Mertens.