Hasi tevreden met overwinning: “Met ons publiek moeten we ons kwalificeren”

Hasi tevreden met overwinning: “Met ons publiek moeten we ons kwalificeren”

26-11-2015 22:06

Anderlecht won, het moet gezegd, op een diefje in Monaco met 0-2 dankzij goals van Guillaume Gillet en Frank Acheampong. Anderlecht doet dankzij de zege opnieuw helemaal mee voor een Europese overwintering, tot groot jolijt van coach Besnik Hasi.

“Het was zeker geen gemakkelijke eerste helft”, geeft de Anderlecht-trainer toe bij Sporza. “Het was eraan te zien dat we al achttien dagen niet meer gespeeld hadden, want we waren slecht. We misten duidelijk ritme. Dat was er al aan te zien in de opwarming.”

Hasi zag ook wel goede dingen van zijn team: “Onze organisatie was wel heel goed en we scoorden op het perfecte moment in de eerste helft, net voor de pauze. In de tweede helft was ons spel ook beter, maar het werd nooit een match om te onthouden. Silvio heeft een paar goede reddingen uitgevoerd. Net zoals bij Gent heb je zo’n dingen nodig in Europa”, aldus de oefenmeester.

“Tegen Qarabag moeten we niet speculeren. Als zij winnen, dan gaan zij door. We zullen het helaas genoeg zonder Steven Defour moeten doen, die zijn derde gele kaart pakte. We hebben genoeg spelers om dat gemis op te vangen. Met ons publiek moeten we dat tot een goed einde brengen. Ons kwalificeren zou een prestatie zijn, want na de loting dachten we dat het er beroerd uitzag”, besluit Hasi.