Anderlecht pleegt hold-up in Monaco en doet opnieuw mee voor Europese lente

26-11-2015 20:52

Anderlecht heeft een uitstekende zaak gedaan in de Europa League. Besnik Hasi en co gingen met 0-2 winnen in Monaco en doen weer helemaal mee voor een Europese overwintering. Guillaume Gillet zorgde net voor de rust met een knappe volley voor de 0-1 en een kwartier voor het einde besliste Acheampong de wedstrijd.

Het openingskwartier was duidelijk voor de thuisploeg. Ook de eerste grote kans van de wedstrijd was voor Monaco. Mario Pasalic kwam na een knap hakje alleen voor Silvio Proto, maar hij besloot rakelings naast met buitenkant rechts. Monaco stond goed georganiseerd te spelen, waardoor Anderlecht tevergeefs de lange bal speelde richting Okaka.

Pas na een halfuur kon Anderlecht een eerste keer dreigen. Een schot van Dendoncker vloog hoog over. Het niveau van de eerste helft was net zoals de sfeer in het stadion: zeer beperkt. Beide ploegen leken te gaan rusten met 0-0, maar dat was niet naar de zin van Guillaume Gillet. In de blessuretijd van de eerste helft nam hij een afvallende bal van een hoekschop heerlijk op de slof: 0-1 voor Anderlecht.

Monaco kwam snedig uit de kleedkamers en wou snel op zoek naar de gelijkmaker. Anderlecht verdedigde beter georganiseerd na de pauze en ving Monaco goed op. Op het uur kwamen er dan toch kansen. Een bedrijvige El Sharaawy was gevaarlijk met een volley en even later moest Proto redden op een schot van Mourinho. Op de hoekschop die daarna volgde, werd de bal maar nipt naast de kooi van Proto gekopt.

Acheampong zorgt voor zekerheid

Er kwam gaandeweg de tweede periode meer ruimte voor Anderlecht en dat leidde tot kansen. Invaller Imoh Ezekiel met een goede actie, maar Dennis Praet stuitte op een Monaco-been. Een moegestreden Praet mocht gaan rusten voor Frank Acheampong, die meteen de match in een beslissende plooi legde met zijn eerste balcontact: 0-2 voor Anderlecht.

De zege lijkt binnen te zijn, want Monaco reageerde aangeslagen op de tweede tegentreffer. Monaco kon nog weinig klaarspelen, behalve een afstandschot van El Sharaawy. Anderlecht won zo met 0-2. Na Gent dinsdagavond, doet nu ook Anderlecht Europees een gouden zaak tegen een Frans team.