LIVE-discussie: Club Brugge verliest kansloos tegen Napoli

LIVE-discussie: Club Brugge verliest kansloos tegen Napoli

26-11-2015 20:02

Club Brugge moet vanavond winnen of gelijkspelen wil het nog overwinteren in de Europa League. Een winst is met het oog op de partij Legia Warschau-Midtylland eigenlijk een must. Daarvoor moet Blauw-zwart voorbij Napoli. Kan Club stunten tegen de Italiaanse topclub? Volg het hier!

22:56: AFGEFLOTEN. Club Brugge verliest kansloos met 0-1 van Napoli. Blauw-zwart kon geen enkele uitgespeelde aanval in elkaar boksen, en kon dan ook nooit aanspraak maken op de overwinning.

22:52: De match lijkt af te stevenen op 0-1. Kan Club in extremis nog iets terugdoen?

22:47: Bruzzese redt Club. De goalie heeft een mooie reflex op een schot van Hisaj in huis.

22:45: Preud'homme legt z'n laatste troeven op tafel. Vanaken en Diaby maken hun opwachting.

22:38: De beste aanval van de tweede helft is voor Club. Een lang uitgesponnen aanval kent zijn eindpunt als Meunier een voorzet geeft met buitenkant rechts, Vossen kan er niet niet bij.

22:36: Chiriches maakt z'n gebruikelijke foutje, maar Izquierdo kan niet profiteren. Vanuit een scherpe positie geeft hij een soort voorzet-schot af. Teleurstellend, naar het beeld van de Colombiaan zijn match.

22:35: Napoli neemt weer het heft in handen, Blauw-zwart kan er maar moeilijk iets tegenover zetten.

22:25: Club probeert de bakens te verzetten, maar het blijft moeilijk. Op een paar halve kansjes gebeurt er weinig tot niks voor Blauw-zwart. Ook Napoli lijkt er niet veel zin meer in te hebben.

22:14: Na een slechte inspeelpass van Vormer kan Callejon El Khaddouri niet vinden. De bal gaat nipt voorlangs.

22:10: AFTRAP VAN DE TWEEDE HELFT. Kan Club zich nog herpakken? Dan zal het heel wat beter moeten in de tweede helft.

21:54: RUST IN HET JAN BREYDELSTADION. In de lege kuip heeft Club het zeer moeilijk om de match in handen te nemen. Napoli is de betere ploeg en verzilverde dat overwicht door een goal van Chicheres na een afzwaaiende corner. Het zal nog héél moeilijk worden wil Blauw-zwart dit de tweede helft rechtzetten.

21:47: GOAL. 0-1 voor Napoli. Een corner waait tot bij centrale verdediger Chireches. De fauw is niet goed gevolgd, en zo verdwijnt de bal achter doelman Bruzzese. 

21:38: Mooie actie van Gedoz, maar de Braziliaan talmt te lang om te schieten en past dan uiteindelijk naar Izquierdo. De Colombiaan besluit op de Napolitaanse doelman, maar doet dat in buitenspel.

21:35: Club begint er eindelijk wat door te komen. Het begint wat meer van het spel op te eisen en durft te voetballen. Voorlopig wel zonder uitgespeelde kansen.

21:29: De 400 aanwezigen klappen massaal voor de Sterchele-minuut. Een mooi gebaar.

21:25: Bijna een misverstandje tussen keeper Gabriel en verdediger Chiriches van Napoli. Vossen kan zijn voet nog tegen de bal zetten, maar geen gevaar. Daaropvolgend moet Izquierdo voorzetten, maar doet het niet. Kans verkwanseld.

21:18: De eerste kans is voor Napoli. Denswil laat de boulevard open liggen, Mechele verkijkt zich op een doorsteekpass van El Khaddouri en David Lopez trapt tegen de buitenkant van de paal. Club moet dringend beginnen voetballen.

21:10: Het akelig lege stadion heeft duidelijk zijn effect op de spelers van Club. Het wordt in de beginfase overlopen door de Napolitaanse bezoekers.

21.05: AFTRAP IN HET JAN BREYDELSTADION. Kan Club de beoogde driepunter halen met het oog op Europees overwinteren? Of pakt Napoli z'n vijfde winst in de EL-campagne?

Bij Club Brugge geen verrassingen in de basisploeg. Coach Michel Preud'homme gaat vol voor de overwinning en doet dat met zijn typeploeg. Napoli daarentegen laat wel een aantal vaste pionnen rusten. Zo komen onder meer Valdifiori, Chalobah, El Kaddouri en Chiriches in de ploeg.

Opstelling Club Brugge: Bruzzese, Meunier, Mechele, Denswil, De fauw, Simons, Vormer, Vazquez, Gedoz, Vossen, Izquierdo

Opstelling Napoli: Gabriel, Maggio, Chiriches, Koulibaly, Strinic, David Lopez, Valdifiori, Chalobah, Hamsik, Callejon, El Kaddouri