LIVE-discussie: Anderlecht wint in Monaco na draak van een partij

LIVE-discussie: Anderlecht wint in Monaco na draak van een partij

26-11-2015 18:34

Donderdagavond gaat Anderlecht op zoek naar een broodnodige overwinning in de Europa League. Wil het uitzicht houden op een Europese lente, ziet paars-wit zich genoodzaakt te winnen in Monaco. Volg alle gebeurtenissen van de partij hier live.

20:54: EINDE VAN DE PARTIJ. 0-2. Na een draak van een partij kan Anderlecht toch de drie punten bijschrijven. Een fantastische uitslag voor Anderlecht, dat zo op de tweede plek komt te staan. Een welgemeende 'oef' is op zijn plaats. Paars-wit houdt zo uitzicht op een Europese lente.

20:45: Anderlecht heeft na de verdubbeling van de score vleugels gekregen. Het komt voorlopig niet in de problemen en speelt de partij volwassen uit.

20:37: GOAL!!! ACHEAMPONG VERDUBBELT DE SCORE!!! Acheampong raakt voor de eerste keer de bal aan, en hoé. Hij plukt de bal uit de lucht en trapt hem meteen voorbij Subasic. Op dit moment de ideale score voor Anderlecht.

20:35: Eindelijk nog eens opwinding. Na een heet standje voor de goal van Monaco kan Okaka zelf niet afwerken. Hij past terug op Praet en die schiet op de voet van een Monegaske verdediger.

20:27: Anderlecht raakt maar niet weg uit de eigen zestien. Het wordt pompen of verzuipen voor paars-wit.

20:22: Het blijft opletten voor de tegenprikjes van Monaco. Proto moet zich strekken op een afgeweken pegel van Moutinho. De daaropvolgende corner wordt in het zijnet gekopt door Traoré.

20:14: El Shaarawy krijgt nog eens wat vrijheid en kan naar binnen snijden. Hij levert een gevaarlijk schot af, maar Proto kan al bij al eenvoudig redden.

20:04: AFTRAP VAN DE TWEEDE HELFT IN MONACO. Kan Anderlecht hun voorsprong vasthouden en zo de beoogde driepunter mee naar Brussel nemen?

19:49: RUST IN MONACO. Anderlecht en Monaco serveren de toeschouwer een verschrikkelijk schouwspel. Maar het belangrijkste voor paars-wit is dat ze gewoon voor staan. Benieuwd of we beter voetbal krijgen in de tweede helft.

19:48: GOAL!!! 0-1 voor Anderlecht!!! Guillaume Gillet vangt een afvallend schot op en maakt er met een prachtige pegel 0-1 van. Anderlecht op voorsprong zonder één echte kans te hebben. 

19:42: We zitten voorlopig te kijken naar een verschrikkelijk schouwspel van slechte passes, slordig positiespel en lateraal voetbal. Hopelijk krijgen we snel beterschap.

19:33: Leander Dendoncker tekent na een halfuur voor de eerste doelpoging van Anderlecht. De zwabberbal komt uiteindelijk in de lege tribunes achter de goal terecht.

19:22: El Shaarawy legt aan voor een mooi schot van net buiten de zestien. Proto moest uitpakken met een puike save. De daaropvolgende corner moest Proto zich weer reppen op een carambolebal van Coentrao.

19:18: De partij is nog niet losgebarsten. Anderlecht probeert het heft in handen te nemen, maar moet het initiatief aan Monaco geven.

19:08: Alweer Monaco. Pasalic mikt na een mooie doorsteekpass van Traoré rakelings naast. De ploeg uit het Prinsendom is het best aan de wedstrijd begonnen.

19:06: Monaco-spits Traoré wordt helemaal vrijgelaten maar besluit onbegrijpelijk naast. Een serieuze blunder van de Anderlecht-defensie, maar gelukkig vlagde de scheidsrechter voor buitenspel.

19:00: AFTRAP IN HET STADE LOUIS II. Kan Anderlecht door een driepunter weg van de laatste plek in de poule geraken? We weten het over een kleine twee uur.

Geen echte verrassingen in de basis bij Anderlecht. Het team dat met 2-1 verloor op Tottenham werd op één plaats gewijzigd. Dennis Praet verdringt Acheampong naar de bank. Bij Monaco zijn er drie jongens (Toulalan, Traoré en El Shaarawy) terug die niet tijdens de match in het Astridpark beschikbaar waren.

Opstelling Monaco: Subasic, Fabinho, Coentrao, Carvalho, Raggi, Pasalic,Toulalan, Moutinho, Silva, El Shaarawy, Traoré

Opstelling Anderlecht: Proto, Gillet, Kara, Deschacht, N'Sakala, Najar, Defour, Tielemans, Dendoncker, Praet, Okaka