Standard en Knockaert even in rustiger vaarwater: “Het vertrouwen is terug”

Standard en Knockaert even in rustiger vaarwater: “Het vertrouwen is terug”

26-11-2015 18:34

Standard is niet meer het gewonde dier dat het in het begin van het seizoen was, maar het aura van een topclub heeft Standard nog niet opnieuw te pakken. De Rouches slagen er maar niet in om een reeks overwinningen neer te zetten. Vrijdagavond openen de mannen van Yannick Ferrera de zeventiende speeldag tegen Zulte Waregem.

Lichtpunt en woelwater, dat is Anthony Knockaert in een notendop bij Standard. De aanvaller is een en al vuur. Heetgebakerd op het veld, zachtaardig ernaast. Passie is het codewoord.

Na een schorsing kan trainer Yannick Ferrera weer beroep doen op zijn enfant terrible. Knockaert wil de betere prestaties van de afgelopen weken doortrekken. "Het vertrouwen is terug en we moeten dat nu zien te behouden. Is een overwinning een must? Ja en neen. We geven elke wedstrijd het volle pond om de drie punten te pakken, maar als we niet winnen is dat geen drama", vertelde hij donderdag aan Het Laatste Nieuws.

Knockaert en co zullen de match wel zonder Luikse supporters moeten afwerken, daar in Waregem. Voor een publieksspeler als hij een enorme domper. Verder zal Knockaert ook het gezelschap van Van Damme, Yatabaré (beiden geschorst) en de geblesseerden Enoh, Vits en Milec moeten doen.