Drogba uit zorgen over Chelsea: In mijn tijd hadden we Lampard, Cech en Ballack

Drogba uit zorgen over Chelsea: "In mijn tijd hadden we Lampard, Cech en Ballack"

26-11-2015 15:12

Chelsea verkeert in zwaar weer. De regerend kampioen staat op een vijftiende plaats in de competitie en er is veel kritiek op José Mourinho. Didier Drogba, die zelf twee periodes in Londen speelde, weet wat er mist bij The Blues.

"In mijn team bij Chelsea hadden we veel leiders. Denk aan Frank Lampard, Petr Cech, John Terry, Michael Ballack en ikzelf", citeert The Sun de Ivoriaan. "Grote namen met grote karakters."

"We namen verantwoordelijkheid voor resultaten en konden moeilijke situaties omdraaien", vervolgt Drogba, tegenwoordig spelend voor het Canadese Montreal Impact. "Er was altijd iemand die opstond en dan zei: Jongens, we moeten hier wat aan doen'. Iedereen volgde dan vanzelf."

Toch beseft Drogba dat het niet van de ene op de andere dag verandert. "Terry is nog altijd in de kleedkamer, maar in je eentje is het moeilijk. Andere spelers moeten opstaan. Het is niet iets waar je mee geboren wordt, je bouwt het op. Ik denk dat er spelers in het team zitten die dit kunnen en hopelijk gaan we dat snel zien."