Anderlecht-fans worden tegengehouden aan de Monegaskische grens

Anderlecht-fans worden tegengehouden aan de Monegaskische grens

26-11-2015 14:43

Anderlecht vertrok woensdagochtend met een beperkte delegatie naar Monaco. Spelers, staf, bestuur, pers en ... Paul Van Himst en Eddy Merckx zetten koers naar het Prinsdom, waar Paars-wit donderdag om 19u AS Monaco partij geeft in de Europa League.

Voorzitter Roger Vanden Stock bleef thuis uit solidariteit met de fans. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Ook de 65 vips die hadden ingetekend voor de reis naar Monaco kregen geen toegang tot het prinsdom. Voor twee supporters maakte Monaco echter een uitzondering: de sportcoryfeeën Paul Van Himst en Eddy Merckx.

Ondanks het verbod van de Franse overheid zijn er toch enkele Anderlecht-fans afgereisd naar Monaco. De Monegaskische overheid reageerde donderdag echter erg doortastend en hield de supporters tegen aan de grens. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Anderlecht moet in Monaco de hoop op kwalificatie levende zien te houden. Paars-wit staat samen met Qarabag onderaan in groep J, op twee punten van Monaco en drie punten van leider Tottenham. Anderlecht leek halfweg september de heenwedstrijd in Brussel naar zich toe te trekken, maar Monaco kon in de slotfase de gelijkmaker scoren.