Gerrard adviseert Benitez: Hij moet zich aanpassen aan hen, niet andersom

Gerrard adviseert Benitez: "Hij moet zich aanpassen aan hen, niet andersom"

26-11-2015 14:12

Rafael Benitez krijgt veel kritiek te verduren. De coach van Real Madrid zou geen goede band hebben met een aantal van sterspelers en verloor afgelopen weekend met maar liefst 0-4 van aartsrivaal FC Barcelona. Steven Gerrard steunt zijn voormalig trainer, maar geeft ook direct advies.

"Ik vind Rafa een goede coach", zegt de middenvelder in gesprek met BT Sport. Gerrard werkte bij Liverpool samen met Benitez en was aanvoerder onder de Spanjaard toen in 2005 de Champions League gewonnen werd. "Ik vraag me alleen af hoe de relatie met de sterspelers in de kleedkamer is. Het lijkt erop dat het daar fout zit."

Florentino Perez, president van Madrid, gaf aan volledig achter Benitez te staan. "Maar bij Real Madrid betekent dat normaal gesproken niet zo veel. Het is afwachten", weet de routinier. 

Gerrard, tegenwoordig in Amerika spelend voor Los Angeles Galaxy, denkt te weten wat zijn oude coach anders moet doen. "Hij is geen coach die individualiteit waardeert. Maar bij Madrid draait het juist om individuen, vooral om Cristiano Ronaldo en andere sterren. Rafa moet zich aanpassen aan hen en niet andersom."