Marokkaanse Belg wil schitteren tegen Club: Dan kennen ze mijn gezicht tenminste

Marokkaanse Belg wil schitteren tegen Club: "Dan kennen ze mijn gezicht tenminste"

26-11-2015 12:35

Omar El Kaddouri neemt het donderdagavond met Napoli op tegen Club brugge. Voor de Marokkaanse Belg wordt het een terugkeer naar het land waar hij geboren werd en leerde voetballen. "Als ik tegen Club een of twee keer kan scoren, zullen de mensen eindelijk een naam kunnen plakken op mijn gezicht", zegt hij.

El Kaddouri groeide op in Schaarbeek. Hij doorliep de jeugdreeksen van Diegem en Anderlecht alvorens in 2008 naar het Italiaanse Brescia te trekken. "Ik stond op het punt om een contract te tekenen bij Anderlecht tot ik hoorde wat ik in Italië kon verdienen. De enige die in mij geloofde en dat ook toonde, was Ariël Jacobs", stelt de middenvelder in Sport/Voetbalmagazine. "Hij heeft mij in zijn bureau geroepen, maar ik had toen al een schriftelijk akkoord met Brescia."

In 2012 maakte El Kaddouri de overstap naar Napoli, dat hem de voorbije twee seizoenen uitleende aan Torino. Onder de nieuwe coach Maurizio Sarri krijgt hij nu steeds meer kansen bij Napoli. "Tijdens mijn eerste passage bij Napoli in 2012 vond ik mijn plaats niet in de kleedkamer", aldus El Kaddouri. "Ik kwam maar van tweedeklasser Brescia en soms had ik het gevoel dat ik mocht meetrainen om de hoop te vullen. Mijn tachtig Serie A-wedstrijden bij Torino hebben mijn status binnen de ploeg veranderd."