'Zonder Gent zou ik hier nu niet staan, maar ik gun de ploeg geen cadeau'

'Zonder Gent zou ik hier nu niet staan, maar ik gun de ploeg geen cadeau'

26-11-2015 08:53

Indien AA Gent op de laatste speeldag van de Champions League wint van Zenit, overwintert het zeker in de Champions League. Toch moeten de Buffalo's geen cadeaus verwachten van de al geplaatste Russen. Dat stelt Nicolas Lombaerts.

De ex-speler van AA Gent heeft sympathie voor de geweldige prestatie van de Buffalo's, maar dat is het ook.  "18 op 18 halen is nu wel een doel geworden", aldus Lombaerts tegenover Het Laatste Nieuws. "We kunnen geschiedenis schrijven. Dat zijn toch dingen die een speler zich altijd blijft herinneren."

"Voor mij wordt het een heel bijzondere match. Misschien is dit de enige kans om ooit eens in de Ghelamco Arena te spelen. Ik hoop dat de supporters me goed ontvangen, want ik heb er schitterende jaren beleefd."

"Zonder Gent zou ik hier nu niet staan. Cadeaus zal ik helaas niet kunnen uitdelen. Men zal mij niet van omkoping kunnen betichten (lacht), maar ik gun Gent zeker en vast de kwalificatie. Het ideale scenario voor mij is dat wij samen met Lyon winnen op de slotspeeldag."