Anderlecht verliest som geld en dat betekent ook slecht nieuws voor de supporters

Anderlecht verliest som geld en dat betekent ook slecht nieuws voor de supporters

26-11-2015 07:58

De wedstrijd tussen Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven van speeldag zeventien van de Jupiler Pro League wordt achter gesloten deuren gespeeld. Fans, die al een ticket hadden, moeten volgens Het Laatste Nieuws niet rekenen op een compensatie. Anderlecht zelf ziet ook heel wat centjes door de neus geboord.

Door de terreurdreiging moet de match van zondag zonder publiek worden gespeeld. Anderlecht heeft dus te maken met 'overmacht'. Volgens de krant gaat Anderlecht daarom zijn abonnees en de mensen, die al een ticket kochten, voorlopig geen 'schadevergoeding' geven in de vorm van geld.

Mogelijk mogen de abonnees volgende zomer wel een oefenwedstrijd gratis bijwonen, maar een echte geste lijkt dat niet. Meestal mogen abonnees in de zomer gratis een oefenwedstrijd meepikken. Afgelopen zomer mochten de abonnees nog gratis binnen tegen Lazio. Anderlecht kan natuurlijk altijd een tweede 'gratis' wedstrijd organiseren.

De extra wedstrijd kost Anderlecht geld en ook de wedstrijd achter gesloten deuren komt paars-wit duur te staan. Geen ticketverkoop en geen catering kosten Anderlecht circa 100.000 euro. Anderlecht kan gelukkig ook bepaalde kosten uitsparen. Beveiliging en stewards zijn niet nodig. Het totale verlies van Anderlecht wordt daarom op 30.000 euro geschat.