PSV knokt zich sterk naar gelijkspel tegen onmondig Manchester United

PSV knokt zich sterk naar gelijkspel tegen onmondig Manchester United

25-11-2015 23:24

PSV heeft een verdienstelijk punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Manchester United (0-0). De goed georganiseerde Eindhovenaren maken daardoor nog volop kans op Europese overwintering in de Champions League.

Bij Manchester United was er een basisplaats voor oud-PSV'er Memphis Depay en Daley Blind, de pas herstelde Marouane Fellaini zat op de bank. Hij zou invallen in de tweede helft. PSV liet het balbezit in de eerste helft voornamelijk aan United en hoopte met snelle uitbraken gevaar te kunnen stichten, zonder veel succes. Toch had PSV het ook niet al te lastig met in een te traag spelend United. Alleen Anthony Martial deelde een aantal speldenprikjes uit, maar doelman Jeroen Zoet stond zijn man.

Gemor op Old Trafford

Na rust veranderde het spelbeeld eigenlijk niet, al was Jesse Lindgard er tweemaal heel dichtbij voor United. Aan de andere kant maakte PSV goed gebruik van de ruimtes die er bij tegenaanvallen. De laatste pass was telkens echter net niet goed, waardoor De Gea eigenlijk zelden in de problemen kwam. Tot onvrede van de United-fans kon hun ploeg nooit echt een vuist maken tegen een uitstekend georganiseerd PSV, dat verdiend een punt meeneemt naar Nederland.

United (acht punten) en VfL Wolfsburg (negen punten) spelen op de laatste slotdag tegen elkaar. CSKA Moskou (vier punten) komt op bezoek in het Philips Stadion.