Groep A: Real met de schrik vrij, 'Ibra' laat geen spaan heel van oude liefde

Groep A: Real met de schrik vrij, 'Ibra' laat geen spaan heel van oude liefde

25-11-2015 22:57

In navolging van Real Madrid heeft Paris Saint-Germain zich verzekerd van een ticket voor de knock-outfase van de Champions League. Dat deed de topploeg op geheel eigen wijze.

Shakhtar Donetsk - Real Madrid 3-4
Real Madrid kende lange tijd een zorgeloze avond in Lviv, waar Shakhtar Donetsk de tegenstander was. Onder impuls van Cristiano Ronaldo, met twee doelpunten en twee assists, kwamen de Madrilenen op een comfortabele 4-0 voorsprong. In de slotfase werd het plotseling toch nog benauwd voor Real. Twee doelpunten van Alex Teixeira en eentje van Dentinho zorgden voor een spannende slotfase, maar Real hield stand en blijft na vijf duels nog zonder puntenverlies.

Malmö FF - Paris Saint-Germain 0-5
Zlatan Ibrahimovic keerde woensdagavond terug op het oude nest. De Zweed had een plein in Malmö afgehuurd, zodat iedere inwoner van de Zweedse stad op groot scherm naar zijn verrichtingen kon kijken. Zij zagen hoe Malmö geen schijn van kans maakte tegen de Franse grootmacht. Via Adrién Rabiot en Angel Di Maria werd het razendsnel 0-2, waarna Ibrahimovic ook op het scorebord verscheen tegen zijn oude club. Di Maria en Lucas Moura gaven de zege vervolgens wat meer aanzien (0-5).

Real (dertien punten) en PSG (tien) zijn nu zeker van een plaats in de achtste finales. Shakhtar (drie punten) en Malmö FF (drie) vechten nog volop voor plaatsing voor de Europa League.