Groep D: Juventus en City door naar volgende ronde, Gladbach haalt uit

Groep D: Juventus en City door naar volgende ronde, Gladbach haalt uit

25-11-2015 22:38

Juventus en Manchester City hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Italianen wonnen in eigen huis met 1-0 van City. Omdat Borussia Mönchengladbach een dikke zege (4-2) boekte op Sevilla, zijn die twee ploegen nu beide uitgeschakeld. 

City was voor aanvang van het duel in Turijn al geplaatst voor de volgende ronde. Wél wilde de ploeg van Manuel Pellegrini uiteraard de koppositie in groep D behouden om voor het derde jaar op rij een zware tegenstander in de volgende ronde te vermijden. Dat lukte niet, want Juve - dat na een slechte start van het seizoen er langzaamaan bovenop begint te krabbelen - won in eigen huis met 1-0 en gaat nu met 11 punten uit 5 duels aan de leiding. Mario Mandzukic werd in de 18e minuut matchwinner. De Bruyne speelde de hele wedstrijd en was heel bedrijvig, maar ook hij kon niets forceren.

Gladbach - Sevilla 4-2
Borussia Mönchengladbach en Sevilla gaan strijden om de derde plaats en dus plaatsing voor de Europa League. De Duitsers boekten woensdagavond de eerste zege van de Champions League-campagne. Stindl (2), Johnson en Raffael scoorden voor de thuisploeg, Vitolo en Ever Banega deden wat terug. Thorgan Hazard zat opnieuw een volledige wedstrijd op de bank.