Halve Belg hoopt zich te bewijzen bij Napoli: Steeds meer speeltijd krijgen

Halve Belg hoopt zich te bewijzen bij Napoli: "Steeds meer speeltijd krijgen"

25-11-2015 21:02

Omar El Kaddouri is een van de onbekende Belgen in het buitenland. De Marokkaanse Belg speelt sinds 2008 in Italië en mag in de Europe League tegen Brugge nog eens bewijzen bij Napoli komende donderdag.

"Ik ben geboren in Brussel en heb er nog familie wonen. Ik hoop dat alles snel opgelost geraakt, want Brussel is een prachtige stad", vertelde El Kaddouri woensdag in Brugge aan Proximus. "Het is een delicate situatie, maar we moeten ons op ons werk concentreren. In onze groep praten we wel regelmatig over hetgeen er de voorbije weken in Europa gebeurd is."

"We hadden ook liever in een vol stadion gespeeld, maar we begrijpen het en moeten ons aanpassen", gaat hij door over de gevolgen voor de wedstrijd van de terreurdreiging. "Ik denk niet dat er een voordeel is voor ons, het zijn dezelfde omstandigheden voor de twee teams. Ik ben blij terug in België te zijn, maar ik had wel graag mijn familie en vrienden willen zien."

Torino

In 2008 verliet El Kaddouri Anderlecht om naar Brescia te trekken, vier jaar later plukte Napoli hem daar weg na heel wat transferperikelen en geflirt met Parma en Juventus. Na twee uitleenbeurten aan Torino, waarmee hij vorig jaar al Club Brugge tegen kwam, krijgt hij van de nieuwe Napoli-coach Maurizio Sarri steeds meer kansen. "Het klopt dat ik steeds meer speeltijd krijg. Ik voel me goed en wil graag nog belangrijker worden voor het team", aldus de voormalige jeugdinternational van België die later voor Marokko koos.