Carrasco over zijn karakter: Wie weet wat hij wil, komt meestal verder

Carrasco over zijn karakter: "Wie weet wat hij wil, komt meestal verder"

25-11-2015 20:17

Yannick Ferreira-Carrasco brak de laatste maand, na een moeilijke start helemaal door bij Atletico Madrid. De jonge Belg hoopt vandaag in de Champions League te bevestigen. Hij neemt het op Galatasaray van collega-Rode Duivel Jason Denayer. De Madrilenen hebben aan één punt genoeg om zich te kwalificeren voor de knock out-fase.

De moeilijke start wijdt Carrasco aan zijn positie. "De trainers bij Monaco stelden me in het begin ook altijd op op rechts en ik maar zeggen: ik wil speel liever op links. Toen ze me van positie wisselden en we wonnen, behield ik de plaats. Op links ben ik vrijer", legt Carrasco uit aan de Spaanse krant El País.

"Het is tof om te dribbelen en het geeft je vertrouwen, zeker als de supporters je aanmoedigen. Ik vind het leuk om trucs te doen maar alleen als het gevaar oplevert, niet om iets moois te doen", gaat hij verder. "Je ziet in België nu dat er veel op straat wordt gespeeld. Het is goed voor je snelheid en het verbetert je techniek."

"Cristiano Ronaldo toen hij als buitenspeler speelde bij Manchester United was toen mijn voorbeeld, maar ook Arjen Robben, Frank Ribèry en ook Ronaldinho", legt hij uit. Het moeilijke karakter van de vier genoemde namen, meent de Rode Duivel zelf niet te hebben. "Ik ben een goed persoon. Iedereen heeft zijn karakter. Maar de mensen die weten wat ze willen, komen meestal verder in het leven."